Τα Ιστολόγια Μου ~ My Blogs

mySOCIALmedia

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ~ Social Media

τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μου που σχετίζονται με όλα τα ιστολόγια μου τελευταία ενημέρωση 9-10-2017 myBLOGS seizeT...

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

Αφιέρωμα: Σινέ Παράδεισος ~ Cine ParadeisosΜια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας συνοικιακός κινηματογράφος στις γειτονιές του Πειραιά, πέρα από το ποτάμι, στον Κορυδαλλό. Τη δεκαετία του '50 γνώριζε μεγάλες πιένες. Καθημερινά από τις 3 το μεσημέρι εκατοντάδες Κορυδαλλιώτες συνωστίζονταν στα δυο ταμεία του για να κλάψουν με τον Ξανθόπουλο και την Χούλια Κόσιγκιν και να γελάσουν με τον Χατζηχρήστο. Τα χρόνια περνούσαν και ο κινηματογράφος της ιστορίας μας άρχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα, ακολουθώντας τη μοίρα δεκάδων συνοικιακών αιθουσών. Έκλεισε και σταδιακά μετατράπηκε σε γκαράζ, ice skating, χαρτοπαιχτική λέσχη. Με προτροπή της τοπικής Κινηματογραφικής Λέσχης ο Δήμος αγόρασε την αίθουσα και μεσούσης της κινηματογραφικής κρίσης λειτούργησε στην ταράτσα το θερινό σινεμαδάκι. Από το 1989 λειτούργησε ο "Σινέ Παράδεισος", έγινε πρότυπο υποδειγματικής λειτουργίας δημοτικού κινηματογράφου για να ανοίξουν τελικά 100 και πλέον δημοτικοί κινηματογράφοι.
Φέτος, 19 χρόνια μετά την πρώτη λειτουργία του ο "Σινέ Παράδεισος" αποκτά χειμερινή αίθουσα. Ο Δήμος ανακαίνισε πλήρως τον κινηματογράφο και εξοπλισμένος με σύγχρονα μηχανήματα εικόνας και ήχου, φιλοδοξεί να προσφέρει ένα κινηματογραφικό προϊόν που θα διαφοροποιείται από το γειτονικό Village.
Το πρόγραμμα επιμελείται η πάντα δραστήρια Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού.

ΠΗΓΗ:
facebook: Cine ParadeisosΟ ιστορικός κινηματογράφος της πόλης του Κορυδαλλού, γεννήθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια (βαπτισμένος δια χειρός ιδίου του Τζουσεπε Τορνατορε), κερδίζοντας αμέσως το στοίχημα με το σινεφιλ κοινό και την 7η τέχνη... Η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού, αμέριστος συνοδοιπόρος όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρωτοπορία: ειδικές προβολές, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, συζητήσεις και φυσικά ποιοτικές ταινίες ψυχαγωγίας... Η καινούρια υπερσύχρονη αίθουσα διατηρώντας την αίγλη του παραδοσιακού σας προσφέρει ένα διαφορετικό κινηματογραφικό χαρμάνι, μακριά από την απρόσωπη τυποποίηση και τα εφήμερα στιγμιότυπα... Σας περιμένουμε κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και Τετάρτη με ταινίες για όλες τις ηλικίες, από ολόκληρο το φάσμα της τέχνης προσφέροντας ανθρώπινη ψυχαγωγία...

ΠΗΓΗ:
Blogger: cine-paradisos.blogspot.comΗ δικιά μου «περιπέτεια» με τη Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού αρχίζει όταν, το 1986 περίπου, είδα την "Άγρια Συμμορία" (αυτή θυμάμαι ως πιο παλιά και όχι κάποια άλλη) με κομμένη την ανάσα, στο «Άστρον» της Γρηγορίου Λαμπράκη.

Από τότε κι επειδή ασχολιόμουν με τις Κινηματογραφικές Λέσχες -είχαμε και εμείς τότε στη Αγία Βαρβάρα και ήμουν από τα πλέον δραστήρια και ενεργά μέλη της- παρακολουθούσα τα βήματα της Λέσχης Κορυδαλλού, άλλοτε πιο στενά κι άλλοτε πιο αραιά. Όπως καλή ώρα τώρα που αποφάσισα -με την έλευση της νέας χρονιάς- να ξαναρχίσω να ασχολούμαι πιο σθεναρά με το σινεμά.

Το “Σινέ Παράδεισος” είναι μια πηγή όασης για τους Δήμους μας όπως και το “Σινέ Πάνθεον” στην Αγία Βαρβάρα (μόνο θερινός). Είχαμε και το “Σινέ Κουκλάκι” στην Αγία Βαρβάρα που δίναμε παλιά ως λέσχη τις θερινές και χειμερινές προβολές μας, αλλά οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου δεν έχουν τελειώσει ακόμα.

Όμως επειδή η Λέσχη του Κορυδαλλού είναι πιο παλιά, έχει καταξιωθεί στις συνείδηση και στις καρδιές αυτών που αγαπούν -απλά και ξάστερα- τον κινηματογράφο και δεν βάζουν ταμπέλες και ανόητα κριτήρια (πχ επειδή είναι Κινηματογράφος άλλου δήμου) για να μειώσουν την όλη προσπάθεια.

Η ανάρτηση μου αυτή προέρχεται καθαρά από την αγάπη που έχω προς τον κινηματογράφο γενικά, προτρέποντας παράλληλα τους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου και ανάρτησης, να συμμετέχουν και να στηρίζουν, πηγαίνοντας στις προβολές των κατά τόπους Δημοτικών Κινηματογράφων από όπου κι αν διαμένουν, ώστε οι Δημοτικοί Κινηματογράφοι να μη κλείσουν και επικρατήσουν τα μεγάλα multiplex συγκροτήματα που είναι εντελώς απρόσωπα και που δε σέβονται το σινεφίλ κοινό αλλά είναι απλά μια μαζική κατανάλωση κινηματογραφικών προϊόντων και μόνο.

Καλές Προβολές!

group υποστήριξης στο facebook: Εναλλακτική Διασκέδαση ~ Enallaktikh Diaskedash


"Σινέ Παράδεισος"
Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4 , 181 20 Κορυδαλλός
τηλ : 210.4960955
e-mail: cineparadisos@gmail.com
Blog: Σινέ Παράδεισος
facebook: Cine Paradeisos

Το πρόγραμμα στο Αθηνόραμα εδώ .
Δημοσίευση σχολίου